"Туннел" Линкс Цоттаге у Аустралији до модерног додавања

МОДО (Мицхаел Онг Десигн Оффице) је завршио реновирањеТуннел Хоусе, двоспратна викендица у Хавтхорн, Аустралија, недалеко од Мелбурна. Клијенти, који су страствени вртларци, желе да дом понудују разне могућности на отвореном.

"Наш први приступ био је уклањање неугодног задњег наслона", рекли су архитекте. "Умјесто да се проширимо из постојеће куће, одлучили смо да изградимо самосталну структуру и повеземо два простора с централним пролазом." Ово је створило моћан визуелни контраст између старог и новог.

Нови стамбени простор постављен је између задње баште и новог дворишта. Ова савремена социјална зона може се потпуно отворити према природи, захваљујући експанзивним клизним стакленим вратима.

"Концепт се састоји од четири кључна елемента: постојећа предња кућа, тунел, павиљон и празнине", рекли су архитекте. "Сваки од ових елемената је дизајниран да се формално разумеју одвојено, али пљуштени заједно да раде једни с другима."

Интервенција у првобитној четворособној кући била је минимална. Модерни додатак садржи кухињу, оставу, трпезарију, дневни боравак, купатило и вешерај. Асиметрични кров лептира, ракови и високи прозори чине природно светло унутар куће. [Фотографија Питер Бенеттс]

Аутор: Simon Jenkins, Е-Маил

Оставите Коментар