Прекрасан врт павиљон умотан у стакло

Ово изгледа баш као мирно мало повлачење окружено зеленилом и дрвећем, али гледа прошлост ове мале оазе и открићеш заузет град Сао Паула, у Бразилу. Тамо се налази Ц.Ј. Хоусе. Ово није права кућа. То је заправо павиљон који је био конструкција као продужетак главне конструкције. То је урадио 2013. године Андраде Мореттин Аркуитетос Ассоциадос.

Павиљон седи на 527 квадратних метара земљишта и његова улога је да служи као окупљални простор за забаву гостију и пријатеља. То је као проширена зона живота, у већој и отвореној скали, са очигледном везом са отвореном. Павиљон је затворен стакленим прозорима и клизним вратима са свих страна, тако да је прилично отворен простор са кровом над главом.

Дугачке завесе се могу користити за затварање павиљона и за стицање приватности и сенке кад год је то потребно. Ипак, цела појава великих прозора на свим странама је да им допусте да доведу споља и замагљују баријеру између унутрашњих и спољашњих простора. То и недостатак приватних простора као што су спаваће собе чини све то врло лако.

МореИНСПИРАТИОН
  • Проширење павиљона штеди све древе на локацији и даје им функцију
  • Стаклени павиљон заузима мјесто воћњака, али задржава своју меморију
  • Дивно Невис базен и баштенски павиљон Роберт М. Гурнеи

Клијенти су желели да имају овај павиљон како би могли очувати приватност главне куће. Главни простор ове нове градње третиран је као нови простор. Павиљон има велике дрвене палубе који помажу да се повеже са баштом. Кровови такође проширују животне просторе на отвореном, подигнути изнад земље као и остатак грађевине.

План плоче је врло флуидан, укривљен и организован у два крила, свака видљива из унутрашњости захваљујући стакленим зидовима. Унутрашњи простори обухватају врт и наглашавају лакоћу својим отвореним распоредом и декорима. Главни материјали који се користе за пројекат су челик, дрво и стакло, што је архитектама омогућило да осигурају ову лакоћу.

Аутор: Simon Jenkins, Е-Маил

Оставите Коментар