Шар планина из 16. стољећа претвара у савремени ретреат

Спајање старих и нових, Цат Хилл Барн у Схеффиелду, Енглеска, је запањујућа конверзија штале из 16. века.Сноок Арцхитецтс успешно је постигао дизајн где су савремене животне потребе испуњене у безвременој згради у брдима Јоркшир.

"Упркос тешкој процедури са локалним службеником за планирање, Сноок је добио дозволу за градњу на жалбу", рекли су архитекте. "Кључ у добијању подршке службеника за жалбе била је ограничена естетика шеме, која је намјерно избегавала да буде превише домаћа по изгледу."

"Дизајн је испоручио отворени унутрашњи простор отвореног плана који избегава одвајање и отвара се да би открио сјај и размеру оригиналног штала и његових трзалица", рекли су.

Предивни детаљи сачувани из историјске зграде обогаћују унутрашњост. Изложени дрвени греде и камени зидни камин у дневној соби у контрасту са бетонским подовима. Овај низ материјала и текстура дају кући динамичан осећај.

Комфор има кључну улогу у овом реновирању. А модерно опремљена кухиња и играоница доказују да се овај ретроспективни ток из 16. стољећа није само функционалан, већ и забаван. [Фотографија аутора Анди Хаслам]

Аутор: Simon Jenkins, Е-Маил

Оставите Коментар